• بهترین شغل    :   انتخاب شغل امری کاملا شخصی است و نمی توان «بهترین شغل» را به صورت دستورالعملی واحد به همه معرفی کرد. با این حال، پژوهش های آمار صورت پذیرفته توسط موسسات ...
  • کشف پدیده جدید در بازار کار    :   بررسی‌های مرکز آمار نشان می‌دهد بازار کار ایران با چالشی مواجه است که در مقایسه با کشورهای همتراز و توسعه‌یافته در نوع خود منحصربه‌فرد است. به گزارش دنیای اقتصاد، بنابر اعلام ...
  • تسهیلات‌ویژه برای واحدهای‌تولیدی با اشتغال ۱۰۰‌نفر    :   وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: به بانک‌ها ابلاغ شده است که همکاری لازم را برای کمک به رفع موانع تولید داشته باشند و بر همین اساس تسهیلات ویژه برای ...
  • گزارش جدید از اوضاع بازار کار جهان    :   سازمان جهانی کار با اعلام ادامه افزایش تعداد بیکاران تا سال ۲۰۱۷ میلادی، تعداد بیکاران سال ۲۰۱۶ را ۱۹۹ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر پیش‌بینی کرد. به گزارش مهر سازمان جهانی ...
  • تصویب آیین‌نامه اجرایی بهبود محیط کسب‌وکار    :   آیین نامه اجرایی قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار در جلسه هیات دولت به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری تصویب شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست ...
  • ابلاغ دستورالعمل جدید اشتغالی    :   معاون وزیر کار، ساماندهی آزمون‌های عملی مهارت آموزی شغلی را برای اجرا از ابتدای سال ۹۵ ابلاغ کرد. به گزارش مهر، محمدامين سازگارنژاد با ابلاغ دستورالعملي به ادارات كل آموزش فني ...
  • بیکارترین و پرکارترین رشته‌های دانشگاهی

    آمارها نشان می دهد از هر دو نفر که به دانشگاه رفته اند یکی هدفی نداشته و خانه نشین شده، میلیون ها نفر فقط برای مدرک درس خوانده اند و نرخ بیکاری زنان فارغ التحصیل به ۶۵.۵ درصد رسیده است.

    موضوع اشتغال فارغ التحصیلان در سال های اخیر یکی از چالش های بزرگ کشور در مسئله بیکاری شده و دولت ها مرتبا پیرامون آن سخن می گویند. با این وجود، حل مسئله بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی چند راه مشخص دارد که غیر از آن کار خاصی نمی توان کرد و نباید امیدوار به حل مشکلات اشتغالی جوانان درس خوانده بود.

    به گزارش مهر، اولا اینکه باید روند رو به رشد ورود به دانشگاه و رقابت شکل گرفته بین دانشگاه های مختلف در جذب دانشجو متوقف شود، آموزش ها کیفی و بر اساس نیاز بازار کار باشد و عملکرد جزیره ای آموزش عالی کشور و بی توجهی به نیازهای روز بازار کار نیز اصلاح شود.

    همچنین از زمان مدرسه به بچه ها بیاموزند که دانشگاه رفتن آخر آرزو و بالاترین درجه موفقیت نیست و بسیاری اتفاقا اگر راه دانشگاه را نروند در آینده فرد موفقی خواهند بود. به جای برگزاری دوره های نمایشی آموزش شغلی در مدارس، اقداماتی عملی در این زمینه صورت گیرد و مسئله مهارت شغلی برای فرزندان کشور مهم جلوه داده شده و مباحث تئوریک تحصیلی به سمت مباحث عملی و مهارتی سوق یابد.

    در مدارس به افراد کمک شود تا با شناسایی استعدادها و علایق شان در آن مسیر گام بردارند و روند به نحوی باشد که فرد در پایان دوره متوسطه، دورنمای روشنی از آینده شغلی برای خود داشته باشد و خلاصه اینکه فرد با اطمینان خاطر بداند باید در چه مسیری گام بردارد.

    چگونه درس می‌خوانیم؟

    با این وجود چیزی که در حال حاضر اتفاق می افتد اینکه افراد یک سری مباحث تئوریک و بعضا بی اهمیت را در مدارس فرا می گیرند و حتی در زمان انتخاب رشته دانشگاهی نیز هدف خاصی را دنبال نمی کنند و همه چیز را به انتخاب دانشگاه و شانس می سپارند. مشخص است که در چنین فضایی، میلیون ها نفر بی هدف به دانشگاه می روند و تنها یک مدرک تحصیلی می گیرند و بسیاری نیز دنبال پشت میزنشینی اند و استرس بیکاری به شدت جامعه را تهدید می کند.

    روند فعلی تحصیل اغلب افراد در دانشگاه ها درست مانند این است که بخواهید به مسافرتی بروید که نه برای مقصد آن فکری کرده اید، نه از سلامت خودرو اطمینان دارید و نه لوزام سفر را برداشته اید؛ آنگاه بی هدف به راه می افتید. بنابراین نتیجه چنین سفری از قبل مشخص است.

    سوال این است که چگونه میلیون ها نفر و دقیقا ۵ میلیون و ۸۱۳ هزار و ۳۲۲ نفر حاضر شده اند چند سالی از عمر و هزینه خود را صرف دانشگاه ها کنند، آنگاه در کنج خانه بنشینند و دست روی دست بگذارند. اگر چنین می اندیشیده اند، دیگر چرا به دانشگاه رفته و وقتشان را تلف کرده اند؟

    هرچند به لحاظ آماری ممکن است بخشی از این جمعیت تصمیم داشته باشند با یک وقفه ای وارد بازار کار شده و یا در انتظار نتیجه آزمون، گزینش و پاسخ کارفرما باشند؛ اما اینکه در شرایط فعلی ۵ میلیون و ۸۱۳ هزار دانشگاه رفته حتی جویای کار هم شناخته نشوند، علامت سوال بزرگی است که باید به آن پاسخ روشنی داده شود.

    ۵.۸ میلیون نفر درس خواندند اما…

    این مسئله یعنی اینکه نیمی از کل آموزش های دانشگاهی کشور تاکنون بی هدف و بی نتیجه بوده، از هر دو دانشجو، یکی خانه نشین و غیرفعال خواهد شد و هیچ آینده ای برای خود متصور نیست و سالیانه میلیاردها تومان از بیت المال و هزینه شخصی افراد خرج تحصیل شده، اما در واقع دور ریخته می شود!

    یک مسئله دیگر این است که شکاف عمیقی بین زمینه های موجود اشتغال برای زنان و مردان وجود دارد و این مسئله در آمارها به خوبی خودنمایی می کند. به بیان ساده تر، شانس زنان و مردان در یافتن شغل یکسان نیست و در بسیاری از موارد، نرخ بیکاری زنان چند برابر نرخ بیکاری عمومی کشور و نرخ بیکاری مردان است.

    کارشناسان می گویند بیکاری زنان و فارغ التحصیلان زن کشور دستکم دو مسئله اساسی را نشان می دهد. اولا اینکه میل به فعالیت های اقتصادی و حضور زنان در بازار کار در یک دو دهه اخیر به شدت افزایش یافته تا جایی که تعداد زنان در حال تحصیل و یا پذیرفته شده دانشگاهی، از مردان بیشتر شده است؛ همچنین این وظیفه دولت ها و سیاست گذاران را گوشزد می کند که بسیاری از زنان دیگر آن نگاه سنتی گذشته و خانه نشینی را ندارند و باید زمینه های مناسب تری برای کار و فعالیت های اقتصادی آنها در جامعه فراهم شود.

    جدول بیکارترین و پرکارترین رشته‌های دانشگاهی

    با این وجود، چه برای مردان و چه زنان انتخاب درست و صحیح رشته دانشگاهی برای تحصیل باید یک اصل باشد. معمولا افرادی که با هدف و تلاش بیشتر، رشته ای را برای تحصیل انتخاب می کنند موفق تر از کسانی هستند که هدف روشنی نداشته و یا علاقه خاصی را دنبال نمی کنند. هستند بسیاری از افرادی که صرفا برای ورود به دانشگاه، به انتخاب رشته دانشگاه نیز پاسخ مثبت داده و راهی تحصیل شده اند!

    جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی وزارت کار درباره اوضاع بیکاری در رشته های مختلف تحصیلی نشان می دهد که در برخی از رشته ها مانند علوم رفتاری و اجتماعی با نرخ بیکاری ۱۹.۷ درصد، بازرگانی و امور اداری با ۱۹.۵ درصد، حقوق ۲۱.۸ درصد، علوم زیستی ۲۲ درصد، علوم طبیعی ۲۲.۴ درصد، کامپیوتر ۳۹.۹ درصد، صنعت و فرآوری ۳۲ درصد، معماری و ساختمان ۲۵.۹ درصد، کشاورزی، حنگلداری و شیلات با ۲۲ درصد و محیط زیست با ۴۹.۱ درصد؛ بالاترین میزان بیکاری فارغ التحصیلان وجود دارد.

    بیکارترین و پُرکارترین رشته‌های دانشگاهی

    همچنین در برخی رشته ها مانند تربیت معلم با ۸ درصد، روزنامه نگاری ۸.۸ درصد، بهداشت ۷.۹ درصد، خدمات امنیتی ۸.۴ درصد و خدمات حمل و نقل با ۱۰.۸ درصد اوضاع بهتری برای اشتغال و جستجو برای کار وجود دارد. بنابراین طبق این آمارها، افراد باید دقت خوبی برای انتخاب رشته های دانشگاهی و پرهیز از رشته های اشباع شده داشته باشند.

    البته این وظیفه دانشگاه ها و دولت ها است که باید جلوی جذب دانشجو در برخی رشته ها را دستکم برای چند سال بگیرند، ظرفیت جذب برخی رشته ها را کاهش دهند، دروس ارائه شده در رشته ها را به روزرسانی کرده و به صورت کلی، دغدغه کاهش آمار ورود به دانشگاه ها و یا رتبه جذب دانشجو در بین سایر دانشگاه ها را نداشته باشند چون اینها در آینده جامعه و فرزندان این مرز و بوم مربوط می شود.

    نامناسب بودن وضعیت فارغ التحصیلان و عجیب بودن آمارها در این بخش وقتی بیشتر خودنمایی می کند که بدانیم از مجموع ۶ میلیون و ۸۶ هزار مرد فارغ التحصیل دانشگاهی، ۳ میلیون و ۲۶۲ هزار نفر شاغل و تنها ۴۸۷ هزار نفر در جستجوی شغل هستند. مابقی به تعداد ۲ میلیون و ۳۳۶ هزار نفر خانه نشین شده و کاملا غیرفعال هستند!

    در بین زنان نیز از مجموع ۵ میلیون و ۳۰۵ هزار زن فارغ التحصیل دانشگاهی، یک میلیون و ۲۸۲ هزارنفر شاغل بوده و ۵۴۶ هزار نفر در جسجوی شغل هستند. از سویی موضوع با اهمیت تر این است که ۳ میلیون و ۴۷۶ هزار زن به دانشگاه رفته و درس خوانده اند تا خانه نشین شوند و هیچ فعالیتی در جریان اقتصادی کشور نداشته باشند.

    نرخ عمومی بیکاری زنان و مردان فارغ التحصیل دانشگاهی کشور هم اکنون ۱۸.۵ درصد بوده، در عین حال نرخ بیکاری مردان ۱۳ درصد و این نرخ در مورد زنان درس خوانده ۶۵.۵ درصد است. نکته اینکه تعداد زنان درس خوانده در جستجوی شغل در حال حاضر از تعداد مردان درس خوانده در جستجوی شغل بیشتر است!

    هم اکنون ۵.۸ میلیون نفر فارغ التحصیل دانشگاهی معادل ۵۱.۰۲ درصد غیرفعال بوده و هیچ نقشی در بازار کار کشور ندارند، ۴.۵ میلیون نفر معادل ۳۹.۹ درصد شاغل و ۱.۰۳ میلیون نفر معادل ۹.۱ درصد نیز بیکار هستند. محیط زیست با ۴۹.۱ درصد بالاترین درصد بیکاری را در کنار رشته علوم کامپیوتر با ۳۹.۹ درصد و رشته صنعت و فرآوری با ۳۲ درصد دارا است. کمترین نرخ بیکاری مربوط به رشته بهداشت با ۷.۹ درصد است.

    از مجموع فارغ التحصیلان کشور ۵۳.۴ درصد مرد هستند که از این میزان، ۶۱.۶ درصد فعال (۸۷ درصد شاغل و ۱۳ درصد بیکار) و ۳۸.۴ درصد نیز غیرفعال هستند. زنان ۴۶.۶ دررصد کل فارغ التحصیلان کشور را تشکیل می دهند که از این میزان ۳۴.۵ درصد فعال (۷۰.۱ درصد شاغل و ۲۹.۹ درصد بیکار) و ۶۵.۵ درصد غیرفعال اقتصادی هستند.

    مطالب مرتبط :

    ابلاغ دستورالعمل جدید اشتغالی

    معاون وزیر کار، ساماندهی آزمون‌های عملی مهارت آموزی شغلی را برای اجرا از ابتدای سال ۹۵ ابلاغ کرد. به گزارش مهر، محمدامين سازگارنژاد با ابلاغ دستورالعملي به ادارات كل آموزش فني و حرفه اي استان‌ها با تأكيد بر اهمیت و نقش بسزای آزمون‌های عملی در فرایند ارزشیابی کارآموزان و ضرورت نظارت بر اجرای دقیق این آزمون تأكيد كرد برنامه ساماندهی آزمون‌های عملی از ابتدای سال ۹۵ در اولویت اصلی دفتر ارزشیابی ... مطلب کامل

    چهار تهدید کسب‌و‌کار

    گزارش‌های بین‌المللی وضعیت محیط کسب‌وکار در ایران را در شرایط سخت توصیف و ایران را در ردیف بدترین کشورها از نظر محیط کسب‌و‌کار قرار می‌دهند. با توجه به لغو برخی از تحریم‌ها و تمایل سرمایه‌گذاران خارجی به ورود به بازار ایران، برخی از کارشناسان نسبت به استقرار و ادامه وضعیت فعلی در ایران هشدار داده و اعلام می‌کنند وجود کشورهایی با وضعیت مناسب محیط کسب‌و‌کار باعث می‌شود سرمایه خارجی به ... مطلب کامل

    چرا نمی توانیم به شغل و حرفه خود عادت کنیم؟!

    افرادی که مدام تغییر شغل می‌دهند از چه مشکلاتی رنج می‌برند مشکل آن‌ها از لحاظ روحی چیست چرا نمی‌توانند به شغل خود عادت کنند و مدام در فکر تغییر دادن آن هستند؟ اگر مرتب شغل خود را عوض می‌کنید، نگران نباشید، ما اینجا نیستیم که شما را مقصر بدانیم. هدف از این مطلب سرزنش کردن نیست؛ بلکه کشف انگیزهٔ فرد است. همهٔ ما کسانی را می‌شناسیم که با ناامیدی بدنبال شغل ... مطلب کامل

    اختصاص‌تسهیلات‌کم‌بهره‌به‌شرکتهای‌دانش‌بنیان

    طرح های اینترنتی شرکتهای دانش بنیان در استانهای کشور تسهیلات کم بهره دریافت می کنند. به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست شورای اداری هرمزگان گفت: بیش از 120 میلیارد تومان اعتبار برای طرح های شرکت های دانش بنیان در استانها با بازپرداخت طولانی اختصاص یافته است. محمود واعظی افزود: افزایش پهنای باند استان به 35 درصد، بهره مندی 2 شهر هرمزگان به اینترنت نسل چهارم، نصب ... مطلب کامل

    کار ایندکس

    107 میلیارد تومان اعتبار ریالی و 25 میلیون دلار اعتبار ارزی به اعتبارات صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک کشور تخصیص یافته است. به گزارش صدا و سیما، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور در جمع صنعتگران بخش خصوصی آذربایجان غربی در ارومیه گفت: 107 میلیارد تومان اعتبار ریالی و 25 میلیون دلار اعتبار ارزی امسال به اعتبارات صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع ... مطلب کامل

    تا هفت میلیونی درآمد ماهانه

    بازاریابی، مشاور املاک و رانندگی از پر درآمدترین مشاغل آگهی شده امروز هستند، که با توجه به این آگهی‌ها بیش از سه میلیون تومان درآمد برخی از شغل‌های آگهی شده آنها در نظر گرفته شده است. یک گروه تخصصی املاک درآمد بالای هفت میلیون تومان را آگهی کرده است. این در حالی است که فعالان در این املاک از مزایای بیمه نیز برخوردار هستند و آموزش به مبتدیان در این املاک ... مطلب کامل

    مشاغلی که تا ۷ میلیون تومان درآمد ماهانه هم دارند

    بازاریابی، مشاور املاک و رانندگی از پر درآمدترین مشاغل آگهی شده امروز هستند، که با توجه به این آگهی‌ها بیش از سه میلیون تومان درآمد برخی از شغل‌های آگهی شده آنها در نظر گرفته شده است. یک گروه تخصصی املاک درآمد بالای هفت میلیون تومان را آگهی کرده است. این در حالی است که فعالان در این املاک از مزایای بیمه نیز برخوردار هستند و آموزش به مبتدیان در این املاک ... مطلب کامل

    بیکارترین و پرکارترین رشته‌های دانشگاهی

    موضوع اشتغال فارغ التحصیلان در سال های اخیر یکی از چالش های بزرگ کشور در مسئله بیکاری شده و دولت ها مرتبا پیرامون آن سخن می گویند. با این وجود، حل مسئله بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی چند راه مشخص دارد که غیر از آن کار خاصی نمی توان کرد و نباید امیدوار به حل مشکلات اشتغالی جوانان درس خوانده بود. به گزارش مهر، اولا اینکه باید روند رو به رشد ورود ... مطلب کامل

    اشتغال و طرح‌های من‌درآوردی

    معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان این‌که طرح های من درآوردی مانند طرح‌های زودبازده فایده ندارد، گفت: سالانه باید برای توسعه صنایع دریایی ۲ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه دریایی اختصاص یابد. به گزارش تسنیم اسحاق جهانگیری در هفدهمین همایش صنایع دریایی با بیان این‌که اقتصاد ایران در دوره حساس و نیازمند تدابیر خاصی است، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها اقتصاد ایران ورود به دوران پسا تحریم است و فکر ... مطلب کامل

    کار ایندکس

    رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، تعداد کل شرکت های دانش بنیان را یکهزار و ۹۵۷ شرکت عنوان کرد. به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد سلطانی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در دومین مراسم رونمایی از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان گفت: ما در دوران گذار از پیشا تحریم به پساتحریم هستیم. در پیشاتحریم انسجامی در کشور ایجاد شد که لبه دیپلماتیک آن را وزارت امورخارجه و لبه علمی و تکنیکی آن را ... مطلب کامل

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

    کلیه حقوق برای سایت کار ایندکس محفوظ است

    کارایندکس

    سایتی

    برای

    یادگیری

    تمام حقوق این سایت برای © 2024 کار ایندکس. محفوظ است.